Mikä viini sopii kalan kanssa? Valittavana on kolme viiniä ja kolme kalaruokaa.

Kypsennätkö kalaa, mutta et tiedä minkä viinin sen kanssa yhdistäisit?

Tämä on tärkein sääntö, joka tulee muistaa yhdistäessäsi viiniä ruokaan: kevyttä heikoille, raskasta niille, jotka ovat lujia! Suomalainen kala on herkkää ja kevyttä. Punaisen lihan lohi, kielikampela ja meriantura sen sijaan on hieman mureampaa. Miekkakala ja tonnikala sekä suuret merikalat, kuten miekkakala ja tonnikala, ovat luonnostaan lihaisia ja vaativat intensiivistä viiniä. Jokainen kala on leivitettynä luonnostaan täyttävä, mutta lisukkeet voivat myös tehdä tai rikkoa koko aterian. Valitse viini kalastavuutesi perusteella tai viini kalallisuuden perusteella.


Muista, että savustettu kala tarvitsee valkoviineistä happamuutta, tuoksua ja vahvuutta. Paistettu ruoka on usein rasvaista. Tästä syystä sinun tulee valita kohtalaisen tamminen viini.
Viinipostista löytyy kolme viinisuositusta kolmeen kalaruoaan. Nämä suositukset ovat yleisiä riippumatta siitä, valmistatko kevyitä kalaruokia, keittoa vai runsaampia kalaruokia itämaiseen tyyliin.
K-Ruoan sivuilta löydät monia kalareseptejä. Jokainen on herkullisempi kuin edellinen!
Mitä ruokaa haluat yhdistää viinin kanssa? Viinipostin Syö & Juo -osastolta löydät valikoiman viinejä, jotka sopivat hyvin moniin ruokiin.

Nau Mai Sauvignon Blanc

Poke Bowl on uusi ja trendikäs tapa syödä kalaa. Voit tehdä poke-kulhon riisistä, avokadosta, kurkusta ja edamame-pavuista. Eloisa, hapan valkoviini tulisi olla aasialaisen lohikulhon mukana. Tämä on se, mitä Nau Mai Sauvignon blanc Uudesta-Seelannista tekee hyvin.

Kendermanns Classic Riesling

Pfalzin aurinko ja saksalainen osaaminen tekevät Rieslingistä runsaan aromaattisen ja perinteisen. Tämä kuiva, täyteläisen hedelmäinen viini sopii erinomaisesti aasialaisten ruokien kanssa.

Zenato Lugana San Benedetto

Kauniit Gardajärven maisemat inspiroivat tätä hedelmäistä ja raikasta Zenato Lugana San Benedettoa.
Sen kermainen, kevyt suutuntuma tekee siitä erinomaisen yhdistelmän rasvaisimpien kalojen kanssa, erityisesti keskitalven herkkuihin, kuten kermaiseen madeleine-keittoon.