Bourbon Review: Evan Williams Single Barrel Vintage 1999

Ennen kuin muutin Yhdysvaltoihin, vaikutelmani amerikkalaisista bourboneista ja viskeistä ei ollut kovin korkea. Olen iloinen voidessani sanoa, että hyvien ystävien rohkaisulla ja anteliaisuudella tämä alkuperäinen vaikutelma on muuttunut merkittävästi. Kaikki alkoi Knob Creekistä … mutta se on tarina toiselle päivälle. En väitä mitään läheistä tietoa bourbonista ja pidän itseäni nuorena vuoden 1999 Evan Williams Single Barrell -harrastajana, mutta nautin ratsasta, jota bourbonit tarjoavat pieninä määrinä – puhumattakaan suhteellisen halpasta hinnasta verrattuna rakastettuun skottimme.
Evan Williams ei ole tuntematon nimi bourbon-harrastajille, koska se on toiseksi myydyin Kentuckyn bourbon-viskimerkki Yhdysvalloissa. Mutta nämä myynnit ovat suurelta osin niiden sekoitetun mustan etiketin bourbonin takana. Mutta tänään tarkastelemme vuoden 1999 Evan Williams Single Barrelia, heidän 14. vuosikertaansa. E.W. Vintage -sarja väittää vaikuttavan eron olevan ainoa bourbon, jolla on vintage päivämäärä. Se, että kukin pullo on vedetty yhdestä tynnyristä eikä tynnyrien sekoituksesta, tarkoittaa, että jopa vuosikymmenen sisällä jokaisella pullolla on todennäköisesti pieni valikoima ainutlaatuisia ominaisuuksia. Jokainen vuosikerta vastaa myös uudentyyppistä bourbonia, jonka usein merkittävät ominaisuudet erottavat yhden vuosikymmenen toisesta. Mikä ei näytä vaihtelevan, on menestys, jolla heitä tervehditään vuosi toisensa jälkeen. Heillä on tonni mitalia ja kiitosta nimestään, ehkä kaikkein vaikuttavimmin The Spirit Journalin bourbonille antama vuoden ensimmäinen viskin titteli. Kokeillaan sitä ja katsotaan, mistä kaikki hälinä on.
Evan Williams Single Barrel Vintage 1999
Tynnyri 10.12.1999
Pullotettu 20.1.2009
Tynnyri # 112
43,3% v
Ulkonäkö: Syvä, sileä keltainen
KIRSU: Vahamainen aluksi. Sitten karamellipopcornia ja lämpimiä tummia mausteita – muskottipähkinä ja kardemumma. Ripaus ruusua, ja muutaman pisaran veden jälkeen se tulee todella hiiltyneestä tammesta, aivan kuin pieni piparminttu.

Runko: Keskipitkä tai täysi, hieman öljyinen, hyvin sileä.

Maku:

ihanan pehmeä ja makea. Muskottipähkinä on siellä ja tummaa, yli paahdettua voita. Erittäin kypsä bourbon.

Viimeistely:

mauste ja toffeet, sitten mieto puumaisuus, joka hyvittää yli 9 vuotta tammea. Kun kaikki haalistuu, vaikutelma raakasta, silputusta mantelista. Monimutkainen!

Kokonaisvaikutelmat: Tämä on sileä, monimutkainen ja makea bourbon ilman imartelevaa. Vaikka tämä ei ole valtava vaatimus, en epäröi kutsua tätä parhaaksi bourboniksi, jota olen kokeillut tähän mennessä. Se on syytä etsiä ja odotan innolla ostaa pullon jokaisesta uudesta vuosikerta.