Brooklyn Lager -katsaus

Brooklyn Lager on Brooklyn Breweryn alkuperäinen ja lippulaiva, joka on nyt 22. tuotantovuodensa. Perustajat Steven Hindy ja Tom Potter palkkasivat panimo-mestari William Moellerin luomaan reseptin ja palkkasivat panimon New Yorkin Uticassa valmistamaan sen. Nykyinen panimomestari Garrett Oliver toteaa erinomaisessa kirjassaan Panimomestarien pöytä, että hän teki hyvin vähän muutoksia alkuperäiseen reseptiin. Lagerilla on selkeät wieniläistyyliset juuret ja se muistuttaa Brooklynin kieltoa edeltäviä panimoita (Brooklynissa kukoisti 48 kieltoa edeltävää panimoa, joiden yhdistetty tuotanto muodostaa yhden kymmenestä tynnyristä maassa tuotettua olutta). Mutta sen kutsuminen tiukaksi esikieltotyyliksi, kuten etiketti viittaa, on hieman antelias, kun otetaan huomioon, että muuten jalo humalalasku sisältää epätavallisen suuren määrän kaskadi-humalaa. Silti tämä on leiri rinnalla uraauurtavaa Sam Adams -leiriä, joka auttoi määrittelemään leirityylin mahdollisuudet monille nuorille mikroyrityksille
Ulkonäkö: Kaada runsas pää suurista, haihtuvista kuplista, alusta loppuun runsaasti jälkiä, jotka herätetään eloon kevyesti sekoittaen. Väri on rehevän keltaista sävyä. (Tyylinä tätä olutta pidetään amerikkalaisena meripihkana).
Aromi: Kutsuva, raikas ja virkistävä aromi. Karamelli- ja keksimaltaat kohtaavat kevyitä kukka-nuotteja sekä greippiä ja mäntyä Cascade Humalasta. Brooklyn-panimo

Maku:

Käsityölämaailman uudelle tulijalle kuvittelen, että tämä olut olisi hieman järkyttävä, jos he tilaavat viattomasti tämän lagerin New Yorkin baarissa. Ehkä positiivisesti, ehkä ei. Olut on hartsimaista ja sitruunahalkeamia etukäteen, joka haalistuu hetkeksi keksi mallasiksi ennen kuin humala palaa sisään. Minulle tunne on enemmän taistelua kuin tasapainoa. Ripustus metallista.
Lasin tyhjentyessä kuivaksi hyppääminen on kumulatiivinen ja hieman supistava purema, joka viipyy kielelle. Tässä lagerissa on runsaasti makua ja liikettä säilyttäen perinteisen esimerkin kuiva juomakelpoisuus. Olen sitä mieltä, että wieniläistä perintöä voidaan paremmin palvella vähemmän hyppäämällä, etenkin kaskadi.

Katsaus:

Olut on paljon mielenkiintoisempi kuin keskimääräinen over-the-counter keltainen sooda, mutta hyppy päähäni on liikaa tyyliin ja vähentää sen mahdollista sileyttä. Minulla olisi voinut olla muutama, varma, mutta kahden jälkeen kieleni tunkeutunut kertynyt humalan läsnäolo ei saanut minusta enempää. Tämä voittaa istuvan oluen tarkoituksen. Pisteet – 6/10.